Exakt 2 månader

Idag är det den 29 Juni. Vilket betyder att jag flyttar till Japan om exakt 2 månader!!!
 
Jag har märkt att det faktiskt kan ha sina fördelar...
Detta blev jag överraskad med av mina brorsor när jag kom hem idag ;)
 
Nej men seriöst, nu när jag faktiskt har så pass lite tid kvar i Sverige så börjar man tänka ordentligt på vilka som betyder. Man värdesätter och prioriterar dem mer än i vanliga fall. Och nu när det är sommarlov har man ju faktiskt mycket mer fritid, vilket för mig innebär att träffa mina nära och kära så mycket jag bara kan.
Och för att vara lite klyschig så slänger jag in ett av mina favoritcitat:
"You don't really know what you've got til it's gone"

Det kan låta lite överdramatiskt med tanke på att jag såklart kommer hem igen och kommer träffa er alla snarare än man tror! :) Det är dock fortfarande bra att ha i skallen!
 
Men hur som helst glöm inte 29 Augusti 2012, det är mitt datum! Då är det bye bye Sweden och konnichiwa Japan!
 
またね!

A Good Day!

Här är min dag sammanfattad i några bilder! Jag träffade Mindy och Sonja inne i stan idag, det är 2 av de andra tjejerna som ska med till Japan! Jättesköna, trevliga tjejer som jag ser fram emot att spendera 3 dagar i Tokyo med! Vi diskuterade allt mellan himmel och jord som har med Japan att göra, åt god mat på Wayne's Coffee, tog en chill promenad runt i Gamla Stan - Very nice! Sedan åkte jag hem till Anna och Onur som bjöd mig på number 1 thai food i Sumpan - utsökt! Resten av kvällen spenderade vi till att baka pajer och en jordbubbstårta, mysigt!
 
Och sist men absolut inte minst... Bilden på min värdfamilj kom fram i brevlådan igår! Här har ni dem för första gången, låt mig presentera Fumihiro och Hisako Hoashi!

Avresedatum

Fick ett mail idag från explorius angående mitt avresedatum:

"Hej,

Jag vill meddela dig om att vi nu har bokat ditt flyg till Japan i sommar.

Du kommer resa den 29 augusti från Stockholm till Tokyo kl 12:55. Närmre avresa kommer du få dina biljetter samt information kring avresa."

Wiiiiie!

スウェーデンの本を買いました!

Idag gick jag till Sweden Bookshop på Slottsbacken i Gamla Stan för att leta efter svenska böcker fast på japanska.
Jag köpte dessa två:



1. En guidebok om Stockholm (ストックホルム) på japanska.
2. En jättebra bok som jag kan rekommendera! Den finns på engelska också och heter "Sweden up north, down to earth" av Rickard Lagerberg och väger inte så mycket (bra att packa i resväskan alltså!) ändå innehåller den jättemycket och rolig info om Sverige! En superbra present till värdfamiljen :)

Nu ska jag snart ta en prommis hem till min storebror för att låna TEKKEN 6 ska nämligen hem och gamea hos en kompis ^_^ Sedan kanske min käre vän Sofia kommer förbi mig för mysigt sommarkvälls-balkongs-häng! Det är ju sommarlov trots allt!

pssst... TEKKEN är ett bra sätt att lära sig japanska faktiskt, de talar jättemycket japanska i TEKKEN 6 ;)

Alisa & Lili - Mina favoritkaraktärer i TEKKEN ^^



毎日勉強しなくちゃいけません!

Jag måste plugga japanska varje dag! That's the way it's going down om man vill lära sig ett språk.

Men nu ville jag bara blogga om hur mycket japanska jag har pluggat sedan sommarlovet har börjat, jag tar privatlektioner hos min lärare - Tomoka-sensei - och det går bra! Fast idag bombade hon mig med läxor T.T
Nu är det "Ganbatte!" som gäller för om ca 2 månader åker jag!!!

Jag har nu suttit från kl. 19-22 och bara pluggat! Och jag blev nyss klar med den sista läxan! I'm proud of myself ^_^

Med det säger jag おやすみなさい!God natt!


läxa: skriv ett tal och berätta om hur man firar Midsommar i Sverige

Och så lite bra pluggmusik på det!:

Just do it!

Two roads diverged in a wood
and I took the one less traveled by,


and that has made all the difference.

ホストファミリにおみやげを買いました!ーToday I bought souvenirs for my host family!

こんばんは!

Today I was in the city with my mom and dad to look for some souvenirs to my host family! :D
I'm going to buy more stuff like "Sverigetröjor" and some jewelry for my host mom and her daughter. Oh, that's right I didn't write about that earlier! My host family - Fumihiro-san and Hisako-san - have two children. A daughter -Yuuko - 28 years old (same age as my own big sister!). She lives and works in Osaka but she'll most likely come and visit in Tokyo while I'm there so better buy here a souvenir too!*
Then they have a son - Kenji - 26 years old he lives and works in the middle of Tokyo so hopefully I will meet him too!

*Svensk notis: Souvenirer är en big deal i Japan! Kommer man hem från en resa eller om man kommer hem till någon som jag - från ett annat land - så är det standard att man har med sig gåvor (alltså souvenirer) från där man har varit. + Att om man åker som utbytesstudent så är det allmänt hyfs att ge något - om än något litet - till den familj som öppnar hela sitt hem åt en under ett helt år! Just sayin'! ;)

Ok! Here's some pics from today:
2 refrigerator magnets of StockholmCalender of StockholmI got this cute case for my passport

Sorry for the lousy quality on the pics...
1. Two refrigerator magnets of Stockholm
2. Calender with pics of Stockholm
3. A cute case to protect my passport ^^
4. All the souvenirs I bought today! The wrapped up silver-thingy contains two kitchen towels from DesignTorget with Swedish pics.
5. Dinner with my best friend Fanny
6. Instagram-pic of me from yesterday heh

メールを送りました!

Nyss skickade jag iväg mitt andra mail till min värdfamilj! Det kändes bra, inte alls lika nervöst den här gången! :D

Tänkte berätta lite om vad de skrev i sitt mail till mig ^^
De berättade hur gamla de var, att de hade 2 barn som är vuxna. En son som jobbar i Tokyo och en dotter som jobbar i Osaka! De sa att det här är deras första gång som värdfamilj så de har ingen tidigare erfarenhet av allt det här och hoppas att vi kan lära oss av varandra (gulligt va :D)
Sedan kände de tydligen rektorn på min skola så de berättade att de hade gått dit och pratat med honom och bett honom att "Snälla ta hand om Linda Etoh" x)
Jag bad de i mitt förra mail att skicka bilder på sig själva men de svarade med att ingen av dem kan datorer så bra så dem bad om min hemadress så de kan skicka bilderna hem till mig ändå ^____^

Jag blev jätteglad över deras mail!!! De verkar supersnälla och gulliga så nu ser jag verkligen fram emot att träffa dem! :D

A Fast Reply!

I already got a reply from my host family!!! This time it just took a few hours!! Gaaaah, I'm really happy now! I'm gonna try and translate it right away so I'll write more later! :D

じゃね!

New hope!

About three weeks ago I sent my very first email to my host family - The Hoashi family - and two weeks later when I still had not got a reply, I contacted explorius who told me before to let them know if I had not got a reply within one week. They said that they would contact the organization in Japan and see what was going on.

Today I got my answer! It made me so relieved but WOooah, was I nervous! What had happened was, the Hoashi family had gone on a trip! And they just got back home today... And also their PC was broken XD Here's a quote from the email the Japanese organization sent to explorius: "Host mother said their PC was broken, so now they got new one and new email address." Then they asked me to send a new email to their new email adress. Which I just did!

And now I'm nervous all over again!!! Gosh waiting just isn't my thing!

それでわ、おやすみなさい (^3^)


靴 - Shoes: Loafers - ローファー

これ靴を買いたいんですが。。。ちょっと高いです。
でも、ほんとうかわいいですね?


(この写真をクリックしてください!)

いま、勉強しよう。またね!

なんで?

Varför går jag inte och lägger mig? Börjar skolan tidigt imorrn men går inte och lägger mig utan jag sitter i soffan med laptopen i knät och gör vadå? - Jo, kollar på varenda litet forum jag kan hitta som har med utbytesstudenter å göra! Jag fattar inte själv vilket beroende det har blivit. Jag kan läsa om samma forumtråd flera ggr! Hahaha, är det här det man kallar utbtyesmania? Exchange studentのマニアかな。。。

Hittar inte heller en viss symbol på mac! Ni vet den snirkliga ormliknande symbolen, den som man sätter över spanska "N" fast man skriver den utan någon bokstav... I'm making no sense whatsoever!!! それでわ、おやすみなさい!

Yes, I have instagram /@linda_yolo
Follow me ね?

ps: jag googlade t.o.m "swirly symbol on mac" totalt misslyckad sökning såklart... herregud #tröttchey

OOTD...? Lol

Never mind the headline... x)
Today I did some shopping for Japan!

Or more precisely; for the Japanese school! Hahaha


Yup... This is actually what I will wear to my first day in school when I come to Japan. It'll just be temporarily until I get their REAL school uniform! Funny thing is though, even if I wear this + black knee socks and loafers (which I haven't yet purchased) I will still stand out from the crowd... XD

Tokyo - A short movie

Godmorgon!

År 2009 var jag på en resa till Tokyo med min familj, jag filmade en massa och tänkte sätta ihop det till en liten film så fort jag kom hem. Men det hände aldrig... Förrän igår kväll/natt! Då jag hittade alla dessa härliga gamla filmklipp igen på min hårddisk! Det var så roligt att uppleva allt igen så jag bestämde mig för att äntligen göra den där filmen!

...Och här är den! Hoppas ni kollar på den och kommentera gärna efteråt :D (min första YouTube-film för den delen!)


RSS 2.0