帆足家 - The Hoashi family !

I just wrote my first email to my future host family - the Hoashi family ! :)

I was soooo nervous when I wrote it, it actually took me all day! And it was only 5 sentences.. hahaha x) I wrote to them that I just got the news of my placement (of school and host family) and how happy I was that they wanted me to stay with them throughout my entire year in Japan (this is very unusual for exchange students who go to Japan, usually you will stay with 3 different host families).
Then I asked them to please send me some photos of them cuz I really wanna get some faces to those names! I'm really really excited to see what they'll answer!

Oh and by the way, when I had finished the email and had read it about ten times it took me over 10 minutes to press the send-button... Just wanted to give you an idea of how nervous I was and still am!

ÖVERLYCKLIG!

Herregud jag vet inte vad jag ska säga eller göra!!! Är bara så himla glad!!! Nyss ringde Madeleine från explorius och berättade att jag har fått min placering! Blev helt paff! Och är fortfarande heeeeelt paff! För det hon hade att säga var helt underbart!!!!

Här är det:
JAG KOMMER BO I TOKYO!!!! I ett område som heter Tama och ligger i sydvästra Tokyo! :)
Jag kommer bo hos en och samma värdfamilj HELA ÅRET!!! :D
Och min skola heter Toko Gakuen High School :DDDD

Det är allt just nu!!! Ville bara skriva nu när jag precis har fått reda på det!!! I'M SO HAPPY!!!!

Goodbye my friend

Trouble in paradise...

In order to go to a Japanese school, I have to remove my beloved dermal anchor. Japanese schools do not allow piercings of any kind, (although a dermal anchor is more of an implant, microdermal-.-') you can't even wear earrings to school! This is part of their rules and of course I respect them and I will do everything for Japan <3

But I need to write about how I feel for this... I have had my dermal anchor for almost two years now and I remember how happy I was in the summer of 2010 when my mother actually allowed me to get it done! And since it's literally attached to my skin it is a part of me. A tiny little part of me but still very precious. I love my dermal anchor even though we have had our ups and downs... (lol) Like sometimes it gets stuck when I'm pulling on/off my shirt to quickly... Or when I accidently punch myself in the face (it happens ok!?) But over all it has been good to me <3

Which will make it so difficult for me to remove it :( (and also because the longer you've had it the more freaking painful it will be to remove it!)


my dermal anchor - the day I got it - summer of 2010...

On the other hand I can always put it back when I get back home. I'm not happy about this but don't get me wrong, in order for me to do this journey to Japan I'm willing to do anything. As I said before, everything for Japan <3


Here I am before a costume party, dressed as an Avatar! Creative huh? Didn't have to paint my whole body blue ;) Can you guess which one is my real dermal anchor?

Tankar om infomötet

Hej!

Igår kväll skrev jag en liten sammanfattning om det här infomötet som tog plats igår söndag den 13 Maj. Jag tänkte nu skriva mer om vad jag tyckte om det, mina intryck, känslor och nya förväntningar.

Till att börja med är jag riktigt glad över att de hade ett eget möte för oss som ska åka till Japan, anledningen till att det behövdes är till stor del för att Japan är mycket annorlunda från andra länder kulturmässigt men även för att det är det tuffaste landet att åka till som utbytesstudent. Det är tufft i skolan, det är dyrt att leva i Japan överhuvudtaget och som sagt kulturskillnaden som är stor! (Mer om kulturskillanderna i ett annat inlägg!)

Så vad tyckte jag nu då? Jo, mötet var riktigt bra! Vi fick information om följande: om explorius, om programmet, hur placeringen av studenten går till, avresan, Soft Landing Camp, värdfamiljen, skollivet, kontakter/kommunikationer, japansk kultur, hur man ska hantera hemlängtan, regler, vad som gäller för besök/resor och t.o.m hemresan fick vi information om! Mötet täckte nästan alla mina frågor, det var precis allt man behövde... Eller? Ett par av mina frågor blev ärligt talat inte besvarade, det var inte riktigt läge att ställa dem framför alla föräldrar... Men! Vi hade en f.d utbytesstudent där som var i Japan 2010-11, Ellen, hon hade svar på resten av mina frågor som jag ställde när vi blivande utbytesstudenter fick sitta ensamma med henne - utan föräldrar - och då måste jag bara säga att det direkt blev mycket mer avslappnat :) Det var skönt att vi bara var tjejer också, så det blev ett riktigt tjejsnack med Japan som ämne, det var precis vad vi behövde!

Hur är mina förväntningar nu? Under mötet hade jag fjärilar i magen... under hela mötet! (Låt mig påminna om att det varade mellan 13.00 - 17.30!) Och efter mötet insåg jag att det här är på riktigt! Det kommer att ske, det är inte längre något som jag bara har gått och fantiserat om! Jag kommer verkligen att åka till mitt andra hemland och stanna där ett helt år den här gången! Och den känslan går nästan inte att beskriva... Jag är så lycklig och tacksam över att jag kommer få uppleva det här. Om någon som läser detta funderar på att åka iväg som utbytesstudent eller åka och bo utomlands en längre tid överhuvudtaget, till er säger jag bara ta chansen om ni får/har den! Ni kommer inte att ångra er, känslan av att ta ett sånt här stort steg är enorm, enormt bra!

Under den närmaste tiden framöver blir det mycket inlägg om mina förberedelser och tankar/tips/åsikter och jag har - i stunden som jag skriver detta - ännu inte gjort min blogg officiell så att säga, d.v.s att bara ett fåtal av mina närmaste vänner känner till den här bloggen. Så när du nu läser detta, tveka inte på att kommentera och ställ gärna frågor till mig!!! Puss på er!

Här har ni en länk som jag läste under en engelska lektion i skolan, riktigt bra tips och guide:
Advice, like youth, probably just wasted on the young

Infomötet!

こんばんわ みんなさん!

Idag hände det... Informationsmötet! :)

Vi (jag+mamma+pappa) fick reda på allt och lite till ;)
Mötet hölls på en gymnasieskola i Stockholm där alla som ska åka som utbytesstudent i höst genom explorius samlades. På första våningen samlades de som ska fara till USA eller Kanada. Resten (typ Nya Zeeland, Frankrike, Italien, Sydafrika, Australien och Japan) fick gå upp två våningar till en stor sal. När vi kom ca 5 min innan så var det väldigt fullt, jag kunde bara hoppas på att några där också skulle till Japan!

Efter vi fått en väldigt lång, väldigt bra powerpointpresentation om massa info om hur det är att vara utbytesstudent, förberedelser osv så ropade de upp alla länder och man fick räcka upp handen om det var dit man skulle. Japan ropades upp sist, det var jag och tre till tjejer som räckte upp handen! Jag kände en stor lättnad! (Det var t.ex bara en tjej som skulle till Nya Zeeland, läskigt!) Alltså kommer vi fyra att åka tillsammans från Sverige i höst! Sedan kommer vi ju såklart möta upp andra utbytesstudenter på vägen kanske från Norge, Danmark, Finland, England osv. Och när vi kommer till Soft Landing Camp i Tokyo så kommer det säkert svämma över av utbytesstudenter från hela världen! Nu längtar jag verkligen!!!

Klockan är nu 23:40 och det är skola imorgon, dags att sova med andra ord! Mer info kommer såklart snart :)

Jag idag, glad tjej!Bäst att läsa på!
Jag idag, glad tjej!                              Bäst att plugga på!Dagen innan informationsmötet

Hej!

Idag är det lördag, den 12 Maj 2012 :)
Jag övningskörde för första gången idag! Väldigt roligt men väldigt svårt, vi får väl se om övning ger färdighet ;)

Imorgon är det söndag den 13 Maj och då ska det länge efterlängtade informationsmötet äntligen ta plats! Det är nu man får all information om själva utbytesåret (läs inlägget innan) och det är nu man ska passa på att ställa alla frågor man har. Jag har därför tänkt lista upp alla mina frågor eftersom jag är rätt glömsk av mig... Så varför inte lika gärna göra det på bloggen? Det kan ju komma till nytta för någon annan en vacker dag ^^ (hoppas jag, lol)

Här är mina frågor:

1. Förberedning
 • Vad behöver man ha med sig?
 • Hur mycket av allt (t.ex kläder) ska man packa?
 • Kommer man ha någon kontakt med sin värdfamilj och/eller kontaktperson* innan man åker?
(*= kontaktpersonen är den du vänder dig till när du har frågor/problem etc. under ditt utbytesår, han/hon bor i  värdlandet och fungerar som en slags mentor för dig och kommer därför också hjälpa dig speciellt i början av året när man är lite nybörjare så att säga)

2. Resan & Ankomsten
 • Hur många åker från Sverige?
 • Hur funkar Soft Landing Camp**?
 • Kommer man hamna i samma region som andra utbytesstudenter?

(** = Soft Landing Camp är som ett litet läger precis när man kommer fram till sitt värdland, det håller på under 3 dagar. Däremot vet jag inte riktigt vad man kommer få göra där förutom att träffa andra utbytesstudenter)

 

3. Värdfamiljen

 • Presenter till värdfamiljen
 • Hur många värdfamiljer kommer man bo hos? (Gäller Japan)
 • Ungefär när är det vanligt att man får reda på sin värdfamilj?


4. Under året

 • Utgifter varje månad
 • Kommer man att ha kontokort eller kontanter?
 • Mobil?
 • Skolklubb, vad är vanligt?
 • Vilka ämnen kommer man att läsa i skolan?
 • Kommer man stanna i samma skola och klass när det nya läsåret börjar? (Läsåret startar i April i Japan)

 

Det var typ det jag kom på nu i stunden :) Imorgon skriver jag om hur det gick på mötet


RSS 2.0