And also...

I cut my hair! And I wanted to give you guys an update of my looks as well heheheheh
So here are some pics of me from the last couple of months since I haven't been updating at all haha.
(last pic: don't worry I'm perfectly healthy, but this Japanese hay fever is killing me)
 
 

Kommentarer
Postat av: Mamma

Fina bilder på din tjej !

Svar: På min tjej? :P
Linda Midori

2013-04-10 @ 16:42:44
Postat av: Mamma

Hahaha jag tycker det är svårt att hitta rätt på laptopen ;)Ska stå FIN såklart !!!

2013-04-11 @ 15:13:27
Postat av: Mallan

hejsan! Jag skulle vilja fråga dig vad som är det bästa med att vara utbytesstudent i Japan och hur mycket av svenskan som man glömmer bort under ett utbytesår.

Svar: Hej hej!Det bästa med att vara utbytesstudent i Japan... Finns så mycket olika saker och det är såklart olika för alla. Rent allmänt skulle jag säga att få uppleva kulturen, det är riktigt coolt att bo i Japan eftersom det moderna existerar tillsammans med det gamla, traditionella. T.ex under helgerna brukar jag som bor i Tokyo antingen åka in till Shinjuku, Harajuku eller Shibuya för att shoppa eller sjunga karaoke med kompisar, medan jag besöker tempel eller japanska trädgårdar om jag är med min värdfamilj.
Jag har haft riktig tur med min värdfamilj också, eftersom de är ett äldre par, så får jag uppleva traditionell japansk kultur även i vardagen. T.ex så lär min värdmamma mig om japansk matlagning, och varje dag efter middagen så dricker vi grönt te tillsammans.
Det bästa som har hänt mig personligen är hur mycket livet här har påverkat mig både rent fysiskt och som person. Mina matvanor har ändrats totalt, jag är i stort sett vegeterian eftersom japaner inte äter mycket kött (detta beror nog dock mycket på min värdfamilj, utbytesstudenter som lever med yngre värdföräldrar verkar äta mer kött eftersom deras barn föredrar kött över fisk lol), en vanlig middag för mig brukar vara olika grönsaker tillsammans med fisk, tofu och misosoppa. Och en skål med ris såklart! Jag motionerar också mycket mer än vad jag gjorde i Sverige, har lång väg från huset till närmaste tågstation, det tar ca 25 min till fots från stationen till min skola, mitt klassrum är på femte våningen, jag har dansklubb 4 ggr/veckan, och idrott 3 ggr/veckan osv. Det är sjukt faktiskt haha.
Den japanska kulturen har även ändrat mitt tankesätt väldigt mycket, jag har alltid varit lugn som person, men Japan har ändrat något mer, kan inte riktigt sätta fingret på det än. Men det är något bra, jag har nog blivit mer harmonisk.
Sedan tycker jag att det bästa med att vara utbytesstudent överhuvudtaget är hur otroligt många nya vänner man skaffar sig under sitt år, och man bara vet att - shit, de här personerna kommer vara mina vänner för alltid.

Okej, sammanfattning till den lilla boken jag nyss skrev här ovan, jag åkte som utbytesstudent till Japan för att
- Lära mig språket och kulturen.
Jag kommer åka hem som:
- En ny person med massa ny erfarenhet med massa nya vänner från hela världen.

Och om ditt modersmål är svenska kan du ta det lugnt! Du kommer inte glömma bort svenskan! Men jag måste ändå säga att känns skumt varje gång jag försöker mig på att prata svenska då och då. Japanskan och engelskan har blivit mer naturligt för mig. Det blir typ "hackigt" när jag pratar svenska just nu. Skriva är inga problem dock, som tur är haha. Men det kommer jag vänja mig tillbaka till när jag kommer hem igen!

Hoppas detta hjälpte dig och tack för din kommentar! :)
Linda Midori

2013-04-16 @ 00:34:02
Postat av: Nicolina

FIN!

2013-05-15 @ 21:44:41
URL: http://nicolinaslillaskrivbok.blogg.se
Postat av: Nicolina

och har saknat dina uppdateringar :(

2013-05-15 @ 21:44:59
URL: http://nicolinaslillaskrivbok.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0