Akta dig för trostjuvarna!

...Sa min värdmamma nyss till mig när jag satt och åt frukost.
 
- Va? o.O'
 
Förklaring: Eftersom det inte finns element i Japan så hänger alla ut sin tvätt på balkongen för att torka (Vilket inte är ett problem tack vare det fantastiska vädret Japan har). Men så klart lockar detta till sig de såkallade trostjuvarna som jag fick höra om för första gången nyss(!) Detta är alltså "those creepy men" som går runt och letar efter trosor som hänger på tork, som de kan sno och bara gud vet vad som händer med trosorna efter det.
Ehmm... Vafan? Ja... OK... Only in Japan säger jag bara.
 
Lösning: Min värdmamma gav mig då lösningen på detta problem. När man hänger upp tvätten på balkongen, så hänger man små handdukar runtom trosorna, för att "gömma" dom. Lite kurragömma sådär för trostjuvarna liksom.
 
Min värdmamma såg mitt chockade ansiktsuttryck och frågade, "Vadå, finns det inga trostjuvar i Sverige eller?"
Jag, "Eh. Nej?"
Sedan förklarade jag att man inte brukar hänga ut sina trosor på balkongen för att torka i vanliga fall eftersom det finns element. XD
 
Konstig värld vi lever i...
 
 

Förlåt!!!

Förlåt allihopa! Har inte bloggat på väldigt länge nu, vet knappt hur jag ska börja haha.
Börjar väl lite soft med ett inlägg från i söndags då jag tog en rejäl långpromenad med mina värdföräldrar (3 timmar!!!)
 
Vi tog en promenad runt ett litet berg i Tama där vi bor. Lagom svalt/varmt väder även fast det var molnigt. Min värdmamma och jag plockade massor av växter/blad/whatever som vi sedan gjorde tempura och dango (japansk efterrätt, små risbollar i stort sett... bilder kommer XD) av.
 
På ett ställe fick jag riktig "Pompoko"-känsla! För er som inte har sett den animerade filmen pompoko, kan jag rekommendera den! Den utspelar sig nämligen i Tama där jag bor :)
Under promenaden insåg jag hur otroligt hurtig min värdpappa är också.
Bilderna får förklara resten!
 
Some people living out in nowhere, of course they have a vending machine right outside their house!
 

RSS 2.0